Yüzme Havuzu Maliyeti Nedir?

sauna yapımı ve ekipmanları
Sauna Ekipmanları Nelerdir?
28 Nisan 2019
havuz kimyasalları nasıl kullanılır
Havuz Kimyasalları Nasıl Kullanılır?
6 Mayıs 2019

Yüzme Havuzu Maliyeti Nedir?

Yüzme Havuzu maliyeti nedir

Yaz aylarının en çok aranan ve sevilen ismi şüphesiz ki serin suları içerisinde bulunduran havuzlar. Tatilin tadını çıkarmak, sıcaklardan kaçmak ve neşeli saatler geçirmek isteyenler kendilerini havuz dünyasının büyülü kollarına bırakıyor. Ancak bu büyülü dünyaya adım atmadan önce halledilmesi gereken bazı meseleler var. Eğer sizde bahçenizde kendinize ait bir yüzme havuzu oluşturmak istiyorsanız önceliği maliyet hesaplamalarına vererek emin adımlarla hedefinize yürüyebilirsiniz. Yüzme havuzu maliyeti nedir, hangi aşamalardan geçilir ve başlangıçta neler yapmanız gerekir öğrenmek istiyorsanız yazımınızın devamına göz atabilirsiniz.

Beton Havuz Başlangıç Maliyeti

Havuz yapımı işin profesyonelleri tarafından olduğu sürece sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamlanabilir. Buradaki en önemli faktör havuzun yapılacağı alan, kullanılacak malzemeler ve işçiliktir.

Beton havuz başlangıç maliyeti öncelikle havuzun yapılacağı alanda yapılacak olan kazı çalışması ile hesaplanır. Havuz ölçüleri de bu maliyeti etkileyecek diğer faktörler arasındadır. Havuz yapımı için başlanan kazı çalışması sonrasında alana ne kadar beton döküleceğinin de hesaplanması gerekir. Burada bütçenize göre hareket etmeniz ve araştırmalarınızı buna göre yapmanız büyük önem taşır. Ayrıca havuz yapımı sırasında ekstra bir işin çıkmaması da gerekir. Eğer ekstra bir kazı, döşeme ya da benzer işlem yapılacak olursa maliyet de artar. Beton havuz başlangıç maliyeti tüm olası durumlar göz önüne alındığı zaman 250.000 TL ile 500.000 TL arasında değişebilir. Bu rakamların altında ya da üstün sonuçlara ulaşmak da mümkündür. Kullanılacak malzemeler, işçilik, kurulacak sistem ve diğer detaylar fiyatı etkiler.

Maliyete son olarak eklenecek isim listesinin başlığını havuz aksesuarları oluşturur. Havuz aksesuarları çok daha temiz, kullanışlı ve aydınlık bir alan sunar. Kesinlikle ihmal edilmemelidir. Havuz kullanım konforunu bu sayede arttırabilir, çok daha keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Yüzme Havuzu Malzemeleri

Betonarme havuz için temel malzemeden havuzun kalıbını oluşturacak olan betondur. Bunun ardından havuz temeline döşenecek tesisat malzemeleri ve elektrik sistemleri gelir.

Havuz tabanı ve kenarları kalıplanıp, sistemler döşendikten sonra döşemelere geçilir. Burada da seramik, porselen ya da cam mozaik malzemeler kendini gösterir. Zevke göre ilgili kaplama malzemesi seçildikten sonra döşeme yapılır. Döşeme aşamasında özel yapıştırıcı malzemeye ve derz ürünlere ihtiyaç vardır. Havuz filtreleri atlanmaması gereken diğer önemli noktalar arasındadır. Eğer havuz filtreleri yapım aşamasında atlanırsa muhtemelen o havuzun temiz bir şekilde kullanılması mümkün olmayacaktır. Havuz temizliği kaliteli havuz filtreleri ile sağlanır. Havuz filtreleri ile havuz temizliği sağlandıktan sonra görselliğin önem kazandığı bir diğer aşamaya geçilir: aydınlatma. Genellikle geceleri hoş bir görünüm için tercih edilen havuz aydınlatmaları aynı zamanda gece vakitlerinde havuz kullanımını da kolaylaştırır. Yüzme havuzu makine dairesi içerisinde yer alan malzemeleri de unutmamak gerekir. Bu alan havuzun beyini olarak tanımlanabilir. Havuz sirkülasyon pompaları, kum filtreleri ve vanalar buraya montajlanır. Elektrik tesisatı ile bağlantıları kurulur, dezenfeksiyon sistemleri devreye sokulur.

Yüzme havuzu malzemeleri listesinde kesinlikle makine dairesindeki isimleri de eklemek gerekir. Havuz sistemi bu sayede kurulur ve mükemmel bir şekilde çalışır. Bahsi geçen tüm malzemeler konforlu, temiz ve hoş görünen bir havuza kavuşmanızı sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button