Havuz Temizliğinin Önemi

havuz çevresi taş döşeme örneği
Modern Havuz Çevresi Döşemeleri
13 Nisan 2019
havuz bakimi püf noktaları hakkında
Havuz Bakımı Püf Noktaları
19 Nisan 2019

Havuz Temizliğinin Önemi

havuz bakımının önemi

Havuz temizliği ile sevdiklerinizle birlikte havuzda geçireceğiniz vakitlerin çok daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Otelinizdeki ya da bahçenizdeki havuzun sahip olduğu hacim, içerisinde bulunulan mevsim ve bir günde kullanan kişi sayısı size temizlik için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğinin cevaplarını verir. Havuz dezenfeksiyon sistemleri bu bilgiler ışığında belirlenir, ayarlanır ve size de içme suyu temizliğindeki suyun tadını çıkarmak kalır.

Havuz Temizleme Hangi Sıklıkla Yapılmalı?

Havuz temizleme sıklığı için bazı detayları göz önüne almak gerekir. Özellikle halka açık havuzlarda hijyen sağlamak özel kullanımlı havuzlara göre daha zordur. Bu nedenle ilaçlama işlemlerinin günlük olarak yapılması gerekir. 24 saat geçmeden test kitleri ile klor ölçümleri yapılmalıdır. Bunun yanı sıra havuz dezenfeksiyon sistemleri ayarlamaları kullanım sıklığına göre yapılmalı, havuz ilaçlamalarında alan bir süreliğine kullanıma kapatılmalıdır. Havuz suyunun miktarına göre yapılacak olan ilaçlamaların dozajları belirlenir. Olimpik havuz, yarı olimpik havuz ya da özel kullanımlı yüzme havuzlarının su seviyeleri farklıdır ve kullanılacak kimyasalların miktarı da buna göre değişir.

Havuz Temizleme Malzemeleri Nelerdir?

Havuz temizliğinde kullanılan ve temel olan bazı temizlik malzemeleri vardır. Bu malzemeler olmadan temizliğin amacına ulaşması beklenemez. Temizlik fırçası, temizlik kepçesi, süpürge, farklı uzunluklardaki fırça sapları, teleskopik taban, normal ve vakum hortum ve havuz temizleme robotu önemli olan isimlerdendir. Bu isimler sayesinde hem manuel şekilde hem de otomatik olarak temizlik yapılabilir. Havuz içerisindeki temizliğin maksimum düzeyde olması ve kişilerin enfeksiyonlardan korunması için doğru malzemeler seçilmeli, temizlik işlemleri doğru bir şekilde yapılmalıdır. Dezenfektanlar kesinlikle kullanılmalı, havuz suyunun hijyeni içme suyu düzeylerinde tutulmalıdır.

Havuz Temizliği Yapımı

Havuz temizliği, filtreleme ve dezenfeksiyon işlemlerinin doğru bir şekilde kombinlenmesi sonucunda yapılır. Havuz filtre sistemleri düzenli olarak su sirkülasyonunu sağlarken partikülleri temizler, dezenfeksiyonlar ise havuz suyu içerisindeki yosun, bakteri, mantar ve buna benzer mikroorganizmaların yok edilmesini sağlar. Havuz suyu değişimleri özellikle yüksek hacimli havuzlarda çok zor olacağı için sürekli taze su girişi yapılmalıdır ve suyun klor, pH seviyesi dengede tutulmalıdır. Havuz temizliğinin en önemli isimleri ise havuz robotlarıdır. Bu robotlar havuz zeminini ve duvarını silme suretiyle temizler, yüzeyde herhangi bir kir bırakmaz.

Havuz Dezenfeksiyon Sistemleri

Kolay bir kurulum sonrasında kullanılabilen ve havuz suyu temizliğinde önemli bir rol oynayan havuz dezenfeksiyon sistemleri birden çok çeşide ve türe sahiptir. Her havuza aynı sistem uygulanamaz. Havuz dezenfeksiyon işlemi için önceliği havuz özelliklerine ve günde kaç kişi tarafından kullanıldığına vermek gerekir. Bu soruların cevaplarına göre en uygun dezenfeksiyon sistemi seçilebilir. Havuz suyunu sürekli kontrol eden ve otomatik bir şekilde ilaçlama işlemlerinizi yapan sistemler aynı zamanda sudaki klor seviyesinde ve pH dengesinde değişmeler meydana geldiğinde sizi uyarır. Havuz kimyasallarının kullanımını azaltmak içinse ozon jeneratörü, tuz elektroliz cihazları gibi alternatif seçenekler değerlendirilebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button