Havuz Bakımı Püf Noktaları

havuz bakımının önemi
Havuz Temizliğinin Önemi
14 Nisan 2019
ozon sauna maliyeti ve fiyatları
Ozon Sauna Nedir?
24 Nisan 2019

Havuz Bakımı Püf Noktaları

havuz bakimi püf noktaları hakkında

Havuz bakımının periyodik olarak yapılması ve kesinlikle atlanmaması gerekir. Aksi takdirde havuz kullanımı sonrasında sağlık sorunları görülmeye ve istenmeyen sonuçlar meydana gelmeye başlayabilir.

Havuz bakımı için öncelikle havuz türüne, kullanım sıklığına, içerisinde bulunulan mevsime ve havuz kapasitesine bakmak gerekir. Temizlik rutinleri, bakımlar ve ilaçlama sıklıkları, dozajları ancak bu faktörler sayesinde belirlenebilir. Havuz bakımının püf noktaları sayesinde sevdiklerinizle birlikte yüzme saatlerinin tadını sağlıklı bir şekilde çıkarabilirsiniz.

Havuz Bakımı Nasıl Yapılır?

Havuz temizliği ve bakımı için haftanın belirli gün ve saatlerini kesinlikle bu işe ayırmalısınız. Su test kiti, özel saplı yaprak süpürücüler, havuz temizlik fırçaları ve vakumlu temizleyiciler size bakım rutinlerinizde yardımcı olur. Bunun yanı sıra su temizliği için bazı kimyasallar da ihtiyaç duyabilirsiniz.

Havuz bakımının amacına ulaşması için hem havuz zemin ve duvarlarının hem de suyunun aynı hijyende olması gerekir. Öncelikle havuz yapımı sırasında kullanılan malzemelerin kir tutmayan ve kolay temizlenen özelliklerde olmasına dikkat edin. Eğer havuz yapımı sizin yönetiminizde olmadıysa kullanacağınız temizlik ürünleri ile aradaki açığı kapatabilirsiniz. Havuz filtreleri ve robotları da bakım sırasında size yardımcı olur. Havuz suyunu tamamen boşaltmadan zemini ve duvarları havuz robotları sayesinde temizleyebilirsiniz. Filtre sistemleri su içerisindeki partikülleri temizler ve havuz suyunun berrak olmasını sağlar. Eğer havuz zemininde ya da duvarlarında fayans çatlamaları varsa bunların değişiminin de atlanmaması gerekir. Havuz bakımı aynı zamanda havuz çevresini ve sistemlerini de kapsar.

Yüzme Havuzu Bakımı İncelikleri

Yüze havuzu bakımına su üzerinde bulunan yaprak ve çöp benzeri fazlalıkları temizlemek ile başlanabilir. Özellikle açık havuzlarda karşılaşılan bu sorunu yaprak süpürücülerle ya da uzun saplı bir tırmıkla çözebilirsiniz. Ayrıca havuz suyunun pH seviyesini mutlaka düzenli aralıklarla kontrol etmeli ve havuz suyu ilaçlamalarınızı doğru şekilde yapmalısınız. Şoklama işlemi yapacaksanız su pH değerinin 7.0 – 7.4 aralığında olması şarttır. Ayrıca bu işlem sonrasında ölçeceğiniz pH size doğru sonucu vermeyeceğinden yaklaşık 12 saat ölçüm yapmayın ve havuzu kullanmayın. Yosun öldürücüyü ise 100 tona 2,5 kg olacak şekilde ayarlamalısınız. Aksi takdirde havuz suyunda köpürmeler meydana gelir.

Havuz Bakımında Kullanılan Ekipmanlar

Havuz bakımında kullanılan ekipmanlar hızlı ve mükemmel sonuçlar alınmasını sağlar. Havuz filtreleri düzenli ve daimi bir şekilde kullanılır, havuzun kullanım sıklığına ve içerisinde bulunulan mevsime göre çalışma sıklığı belirlenir. Sürekli devam eden bir sirkülasyon için gereklidir. Havuz robotları ise havuz içerisindeki temizliğin su israfı olmadan yapılmasını sağlar. Her hafta yapılan temizlik ve bakımlarda havuz suyu boşaltmak istemiyorsanız bu robotlardan yardım alabilirsiniz. Havuz aksesuarları ise havuz kullanım konforunu arttırır ve yaz aylarında serin suların tadını daha eğlenceli bir şekilde çıkarmanızı sağlar. Havuz bakımı sırasında havuz aksesuarlarının da düzenli olarak bakımlarını ve temizliklerini yapmanız gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button