Havuz Bakımı Nasıl Yapılır?

Havuz Temizleme Robotu
24 Ocak 2018
havuz nasıl temizlenir - havuz kimyasa bakımı
Havuz Nasıl Temizlenir?
24 Şubat 2019

Havuz Bakımı Nasıl Yapılır?

Havuz bakımı hakkında detaylı bilgi

İhmal edilmemesi ve düzenli olarak takip edilmesi gereken konuların başında gelen havuz bakımı ince detaylara sahiptir. Havuzun ömrünü uzatır ve konforlu bir kullanım sağlar.

Bazı ekipmanlar, özel karışımlar ve havuz örtüleri ile sağlanan bu bakım gelişen teknoloji sayesinde oldukça kolay yapılır. Havuz bakımında en önemlisi isim olan havuz filtreleri daimi temizlik için mükemmel bir avantaj sağlarken manuel bir şekilde yapılan temizlikler de bakımı destekler. Gerekli bakımlar ve temizlik sonrasında gönlünüz rahat bir şekilde kendinizi tertemiz suların kollarına bırakabilirsiniz.

Havuz Bakımı Püf Noktaları

Havuz bakımının püf noktalarının başında doğru filtreleme sistemini seçmek yer alır. Zamanlaması ve kuvveti havuzunuza uygun bir havuz filtresi kullanarak suyun kirlenmesini engelleyebilirsiniz.

Havuz temizliği sırasında filtrelerden geçen su olması gereken seviyedeki klorla birleşir ve sirkülasyon bu şekilde devam eder. Belirli miktarda havuz suyuna sızdırılan klor mikropları öldürür, yosunlaşmanın oluşmasını engeller. Su temizliğinin yanı sıra dikkat edilmesi gereken başka bir konuda havuz zeminidir. Havuz yüzeyinde meydana gelen kayganlaşmalar yosun habercisidir ve bu durumda havuz duvarları, zemini süpürülerek temizlenir.

Temizlik sıklığıysa havuz kullanım sıklığına ve amacına göre değişir. Havuz robotları da değerlendirebileceğiniz püf noktalar arasında yer alır. Komple bir havuz bakımı sağlamak için tüm işlemleri gerçekleştirmeniz gerekir. Ayrıca mevsimler de havuz bakımında önemli bir yerdedir. Yaz aylarında sıcak hava nedeniyle rutin değişebilir. Kışınsa kullanım dışı olan havuzlara ayrı bir bakımda bulunmak gerekir.

Kış Havuz Bakımı Nasıl Olur?

Yaz aylarının sona ermesiyle birlikte açık alandaki yüzme havuzları da yavaş yavaş kapanmaya başlar. Tam da bu aşamada kış havuz bakımı nasıl olur sorusu akıllara gelir.

Buradaki ilk aşamada havuz suyunun seviyesini düşürmektir. Suyun tamamen boşaltılması meydana gelebilecek çatlamalar nedeniyle önerilmez. pH değerini dengeleyen ve dezenfekte işleminde kullanılan ilaçlar düşürülen seviyeye göre ayarlanır. Havuz filtreleri yeniden programlanır ve enerji tasarrufuna gidilir. Havuz içindeki ve çevresindeki bağlantılar kontrol edilir, herhangi bir sorun olup olmadığına bakılır. Lıner (folyo) kontrolü de yapılır ve ardından havuz aksesuarları kaldırılır. Kış aylarında çıkacak şiddetli rüzgar ve fırtınalara karşı önlem almak için bu aşamanın kesinlikle atlanmaması gerekir. Kış mevsimi süresinde ayda bir kez özel kış bakım malzemesi ve klor pompalaması yapılır. Eğer kış mevsimi çok soğuk geçiyorsa donmaya karşı da önlemler alınır. Havuz üzeri hayvanların ve çocukların güvenliği için özel havuz örtüleri ile kapatılır. Bu işlem aynı zamanda havuz içerisine dışarıdan çöp, yaprak ve toprak gibi maddelerin gelmesini engeller.

Kış havuz bakımının doğru ve düzenli bir şekilde yapılması durumunda yaz sezonunda açılan havuz en kısa sürede, zahmetsizce kullanıma açılır.

Yaz Havuz Bakımı Nasıl Olur?

Havuz bakımında filtreleme, robot kullanımı ve klorlama işlemlerinin zaman aralıklarını ve miktarını kullanım koşulları belirler. Ayrıca havuz büyüklüğü de bu maddelerden sonra gelen diğer önemli isimdir. Filtreleme sistemi yaz ayı boyunca havuz kullanım konforunu ve hijyenini arttırır.

Özel olarak hazırlanan klor karışımları ve pH düzenleyiciler bu filtrelerden geçerek havuz suyuna karışır ve bu dolaşım sürekli olarak devam eder. Yosun giderici ve sıvı topaklayıcısı sezon boyunca belirli oranlarda havuz suyuna karıştırılır. Havuz üzerine düşen yaprak ve ağaç dalları uygun bir ekipman ile sürekli olarak temizlenir. Tüm bu işlemler sayesinde yaz havuz bakımı doğru bir şekilde gerçekleşmiş olur.

Havuz Bakımında Neler Kullanılır?

Havuz bakımın başkahramanını havuz filtreleri ve havuz robotları olarak belirtmek mümkün. Bunun yanında özel karışımlar da kullanılır. Havuz yapımı sırasında tercih edilen malzemelere göre de bakımın boyutu ve malzemeleri değişebilir. pH düşürücü, klor, yosun giderici, havuz örtüsü, havuz robotu, havuz filesi ve kepçe gibi isimler havuz bakımı sırasında kullanılan diğer alternatiflerdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button